Nacka vatten och avfall AB strävar efter att skapa Sveriges främsta vatten- och avfallstjänster för hållbar och kraftfull samhällsutveckling. Vi är ett helägt bolag av Nacka kommun, en av Sveriges mest innovativa kommuner som står inför en stark tillväxt de närmaste åren. Vi erbjuder en inspirerande arbetsmiljö där alla är delaktiga och har ett gemensamt ansvar för att utveckla Nacka vatten och avfall AB i enlighet med affärsidé, mål och strategier samt våra värderingar att vara professionella, nytänkande och hållbara.

 

VA chef

Nu har du chansen att ta ansvaret för att skapa de främsta vatten- och avloppstjänsterna. Vi söker en nyfiken och drivande VA chef, en viktig och spännande roll med möjlighet att och utveckla och utvecklas i en inkluderande miljö.Vi erbjuder
Rollen innebär ett ansvarsfullt och varierande arbete med breda kontaktytor och intressanta utmaningar. Du får en nyckelroll i ett ungt bolag i en kommun som växer och som står inför en spännande utvecklingsresa. Bolaget står för ett modernt ledarskap och ett värdegrundsstyrt förhållningssätt i en miljö där vi hjälper och stöttar varandra och där det finns utrymme för skratt tillsammans. Du erbjuds en strategisk roll i en spännande framtidsbransch som fyller en viktig samhällsfunktion. Våra nyrenoverade och öppna lokaler ligger i Finntorp, lokaler utformade med ett tydligt hållbarhetstänk och med goda kommunikationer.


Ditt uppdrag
Du leder en engagerad organisation om totalt 55 personer indelad i sju grupper (VA-stöd, Miljö och dagvatten, Investering, Anläggning, Bygg, Underhåll och Ledningsnät) och med ett närmsta team bestående av direktrapporterande gruppchefer. Du och ditt team ansvarar ytterst för att säkerställa VA processen i bolaget i syfte att fullgöra VA-huvudmannens uppdrag enligt vattentjänstlagen. Under ditt engagerande, involverande och modiga ledarskap jobbar avdelningen mot att utveckla samarbetet inom bolaget och att öka effektiviteten ytterligare. Du har som VA chef budget- och personalansvar och du jobbar löpande med verksamhetsplanering som innefattar mål- och resultatstyrning, arbetsmiljöfrågor och intern kommunikation. Vidare har rollen en affärsmässig aspekt där du förväntas agera utifrån möjliga affärsmöjligheter med potential att kunna påverka utvecklingen och lönsamheten på ett positivt sätt. Du förväntas vara en aktiv del av arbetet i ledningsgruppen där du stöttar VD och övriga i de strategiska frågorna.


Din profil
Vi söker dig med en relevant akademisk examen och en gedigen erfarenhet av chefs- och ledarskap. Vi ser gärna att du har någon form av bakgrund inom samhällsbyggnad med en god förståelse för VA och vad det innebär att leverera kvalitativa VA-tjänster. Har du dessutom förståelse för hur ett kommunalt bolag drivs och beslutsgången i en kommunal verksamhet så är det ett plus. Du drivs av att jobba i förändring och utveckling och mår bra av att se dina medarbetare utvecklas och ta ansvar på resan. I tidigare roller har du haft ett affärsansvar och du är bekväm i att fatta strategiska beslut på affärsmässiga grunder. Vi ser gärna att ditt engagemang för frågor som rör miljö och hållbarhet är starkt och att du motiveras lite extra av att jobba i en organisation som sätter frågor som handlar om det cirkulära uppdraget högst på agendan.

Tack vare ett professionellt förhållningssätt, ett öppet sinne och ett gediget intresse för andra människor så har du förmågan att bygga långsiktiga och varaktiga relationer som skapar en stabil grund för din verksamhet. Du är handlingskraftig och trivs ute i verksamheten där du med nyfikenhet och god kommunikativ förmåga skapar samsyn, gemenskap och stolthet för bolaget och det viktiga uppdraget.


Information och ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Nacka vatten och avfall med Compass. Du söker ovan nämnda tjänst via länken där du registrerar dig och bifogar dina dokument. För mer information om bolaget och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jens Holmberg på 070-377 06 20 eller ansvarig researcher Annika Norberg på 070-486 65 93.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning.