Länsförsäkring Kronoberg är ett kundägt bolag med stark lokal förankring. Personligt och enkelt erbjuder vi privatpersoner och företag attraktiva tjänster med en unik helhet inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Tillsammans med våra kunder, anställda och samarbetspartners skapar vi trygghet och möjligheter i Kronoberg. Vi är ca 120 medarbetare fördelat på kontoren i Växjö, Ljungby, Alvesta och Älmhult. Läs mer på http://www.lansforsakringar.se

 

Rådgivningschef Bank - Privat

Vill du arbeta i ett lokalt, kundägt bolag med en tydlig värdegrund, där kundupplevelsen ständigt är i fokus och som har ett av Sveriges mest kända varumärken? Det här är en möjlighet för dig som tycker om kundkontakt, ledarskap och att utveckla verksamheter.Länsförsäkring Kronoberg har senaste åren visat på ett starkt finansiellt resultat och fortsätter att ha en god tillströmning av nya kunder. Vi ser en fortsatt positiv tillväxt i affärsvolymer inom samtliga affärssegment, vilket leder till stadigt växande marknadsandelar. En bidragande faktor till framgångarna är vår uttalade strategi där vi erbjuder en helhet inom såväl bank som försäkring, både lokalt genom vårt kontorsnät och genom digitala tjänster.


Ansvarsområden/arbetsuppgifter
Ditt övergripande ansvarsområde är att leda och utveckla Länsförsäkring Kronobergs rådgivning av banktjänster för privatkunder. Du ansvarar för hela bankaffären inom kundsegmentet med tydligt resultatansvar. Den här rollen är både operativ och strategisk, det innebär bl.a. direkt ledarskap för 10-12 medarbetare som besitter stor kompetens, ansvar för att verksamheten uppfyller lag- och regelefterlevnadskrav samt eget kundansvar. Personalen innehar swedsec och bolånelicens vilket innebär att även chef för gruppen har samma kompetenskrav.

Du sitter i ledningsgruppen för affärsområde Bank och Liv där du förväntas vara delaktig i att ta ett helhetsansvar för affärsområdet samt i alla sammanhang i övrigt vara en god förebild för Länsförsäkring Kronoberg. För att lyckas i rollen krävs ett aktivt samarbete med andra affärsområden och avdelningar inom Länsförsäkring Kronoberg, andra bolag inom
Länsförsäkringsgruppen samt externa samarbetspartners. Potentialen att påverka och skapa synligt resultat är därför stor.


Vem är du?
Som person är du ansvarstagande, drivande, handlingskraftig och prestigelös. Du anpassar dig enkelt efter behov och situation och trivs lika bra i ett operativt så väl som strategiskt sammanhang.

Ditt team består av erfarna rådgivare och som ledare vill du se dem utvecklas. Det lyckas du med genom att bl.a. vara en coachande, närvarande och strukturerad ledare som har god kunskap och förståelse för deras arbetsuppgifter. För att lyckas i rollen har du tidigare ledarerfarenhet med påvisat gott resultat.

För att trivas hos oss och lyckas med ditt uppdrag är det viktigt att du delar vår värdegrund. Vår vision är att tillsammans skapa trygghet och möjligheter. Vi är ett kundägt lokalt bolag och vår verksamhet präglas av att vi är kundnära, engagerade och handlingskraftiga.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från bank eller annan reglerad verksamhet samt att du har akademisk utbildning eller motsvarande. Swedsec och bolånelicensär meriterande men inget krav.


Vad erbjuder vi dig?
I den här rollen får du vara med och utveckla vår bankverksamhet i Kronoberg ytterligare. Hos Länsförsäkring Kronoberg får du som ledare stor möjlighet att påverka och göra skillnad i ett kundägt lokalt bolag där laganda, prestigelöshet och framåtanda genomsyrar företagskulturen. Du får möjligheten att vara del av ett lag som med starka värdering som grund skapar värde och nytta för våra kunder i Kronoberg.


Ansökan och mer information
I den här rekryteringen samarbetar vi med Compass. Du söker tjänsten via länken och vi hanterar ansökningarna löpande, så ansök gärna så snart som möjligt. För mer information om bolaget och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Compass ansvariga konsulter Hans Jansson på 073-461 36 03 eller Annika Norberg på 070-486 65 93. Vid specifika frågor kan du också kontakta rekryterande chef Johan Hördegård på 0470-72 01 38. Facklig representant för Länsförsäkring Kronoberg är Erica Wester 0470-72 0126.