ETRA Oy är specialiserat teknikföretag som erbjuder sina kunder ett brett utbud av industriprodukter och tjänster. Bolaget grundades 1932 i Finland och har idag ca 750 anställda med en årlig omsättning på 251 M€. Etra är det största bolaget i koncernen Etola Group där 30 bolag ingår. Huvudkontoret ligger i Helsingfors och man har idag lokal närvaro över hela Finland samt i Estonia. En stor del av försäljningen sker genom automatiserade kundanpassade butiker placerade i kundens fabriker. Dessa är tillgängliga 24/7 och helt integrerade med kundens inköpssystem. Läs mer https://http://www.etra.fi/

 

Sales Manager Sweden

Lockas du av att i ett tidigt skede komma in och etablera ett framgångsrikt bolag på svenska marknaden? Ett bolag som idag är marknadsledande inom sin nisch i Finland och nu satsar stort på Sverige.

Vi söker en entreprenöriell, affärsdriven och ödmjuk person med teknisk förståelse som vill vara med och bygga upp ETRA Oy i Sverige!Etra är marknadsledande i Finland med sitt utbud av industriprodukter och tjänster. Nu ska de med lokal närvaro även etablera sig på den svenska marknaden. En stor del av affären består av ett unikt servicekoncept för automatiserade kundanpassade butiker placerade i kundens fabriker.

Som Sales Manager kommer du in i ett välmående företag med god ekonomi. Etras affärer sker genom relationsbyggande, i nära samarbete med kund och produktsortimentet är av hög kvalité.


Rollen
Du erbjuds möjligheten att arbeta i ett bolag där potentialen att påverka och utvecklas är stor. Etra satsar nu mycket på Sverige och du får chansen att vara med på spännande resa att vinna ytterligare marknadsandelar.

Ditt huvudsakliga ansvar är att etablera och skapa tillväx för Etra på den svenska marknaden. Din primära uppgift under 2021 blir att introducera och utveckla affären i Sverige och skapa mervärde för befintlig kund och utveckla ett fungerande koncept i samråd med denne, men det handlar även om att du har god kunskap om produkter och sortiment.

Den här tjänsten är av varierande karaktär, den innehåller allt från enklare uppgifter till mer strategiska. Det är en bred roll där man arbetar högt och lågt med olika arbetsuppgifter vilket innefattar bl a försäljningsarbete, kundvård, logistik, vidareutveckling av servicekonceptet samt att säkerställa tillgången på produkter. Förutsättningarna för att lyckas på svenska marknaden är mycket goda och till din hjälp har du stöd och support från Finland. För rätt person finns goda möjlighet till att göra karriär inom bolaget.

Inledningsvis ingår ej personalansvar i rollen men inom närtid kommer rekrytering av ytterligare personer till det svenska teamet att ske. Som Sales Manager kommer du att vara mycket involverad i detta steg och ledarskapet för dessa personer kommer att läggas till rollen.

Du kommer att befinna dig mestadels ute hos kund och vi ser därför med fördel att du bor i Mariestad med omnejd då huvudförsäljningen till en början sker där. Du rapporterar till CEO i Finland.


Vem är du?
Din trygga och positiva personlighet i kombination av entreprenörskap och ett starkt driv gör att du bygger relationer och får saker att hända. Du gillar att ta initiativ i nya relationer samt att underhålla och utveckla bolagets upparbetade kontaktnät. Som person ser vi att du är mycket självgående och har ett utpräglat affärstänk och en vilja att göra affärer samt stor vana av B2B försäljning, gärna mot industri/bygg. Din analytiska förmåga, naturliga känsla för affärsetik gör att du har en bra blick för affären och vad som driver lönsamhet och tillväxt.

Vi söker dig som naturligt ser dig själv i rollen som ambassadör för Etra i Sverige. Affärer sker till stor del genom relationsbyggande samt förtroende och för att bli framgångsrik i rollen har du teknisk förståelse samt är en affärsdriven, hands-on och ödmjuk person med hjärta i säljet. För dig är det självklart att skapa mervärde för kunden.

Vi ser gärna att du har någon form av teknisk utbildning inom ett relevant område, goda kunskaper i engelska och svenska samt innehar B-körkort.


Ansökan och mer information
I den här rekryteringen samarbetar Etra Oy med Compass. Du söker tjänsten via länken och vi hanterar ansökningarna löpande, så ansök gärna så snart som möjligt.

För mer information om bolaget och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Compass ansvariga konsulter Hans Jansson på 073-461 36 03 eller Annika Norberg på 070-486 65 93.

Vi ser fram emot din ansökan!