Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid.
I Botkyrka bor ca 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och på plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka ligger geografiskt beläget mellan Stockholm och Södertälje. Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Läs mer på http://www.botkyrka.se

 

Utvecklingsdirektör

Vill du driva den strategiska utvecklingen i en av Sveriges mest spännande kommuner?


Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör.

Det här är en spännande möjlighet för dig som vill ansvara för att driva och utveckla Botkyrka till en attraktiv plats för människor och företag! Botkyrka är en av Sveriges större kommuner med fantastiskt läge och ambitiösa tillväxtplaner!

Som utvecklingsdirektör är du avdelningschef för hållbar samhällsutveckling och ansvarar inför politiken att driva utvecklingen av Botkyrka som attraktiv plats att leva, bosätta sig och etablera företag i. Det omfattar övergripande planering, samordning och uppföljning av strategisk markanvändning, behov av arbetsplatser, bostäder och välfärdsfastigheter. Dessutom hanterar du strategiska miljö- och infrastrukturfrågor på ett proaktivt och affärsmässigt långsiktigt hållbart vis utifrån Botkyrkas ambitioner och medborgarnas behov. Du arbetar med många kontaktytor mot det politiska skiktet, externa aktörer och flera andra funktioner såväl internt som externt.

Som chef för avdelningen hållbar samhällsutveckling leder du arbetet över avdelningens 2 enheter med totalt 20 medarbetare. Till din hjälp har du två enhetschefer, enhetschef Näringsliv och enhetschef Samhällsutveckling. I din roll ingår budget- personal- och verksamhetsansvar. Du ansvarar för att avdelningen säkerställer att en hållbar samhällsutveckling inom kommunen bedrivs med fokus på näringslivsfrågor, områdesutveckling, social hållbarhet och samhällsplanering.

Du ingår i kommunledningen och bidrar till hela kommunens fortsatta utveckling!


Vem är du?
Vi letar efter dig med gedigen erfarenhet av strategisk stadsutveckling i kommun, region eller statlig verksamhet, gärna kombinerat med erfarenhet från privat sektor. Du har ett starkt samhällsengagemang och flera års erfarenhet från samhällsplanering, näringslivsutveckling och hållbarhetsfrågor.

Som person är du kommunikativ och har lätt för att bygga förtroendefulla relationer.

Som chef är du skicklig att leda och driva förändringsarbete och har varit framgångsrik i att leda stora projekt i komplex miljö. Du är trygg i din ledarroll och bidrar till avdelningens fortsatta utveckling, arbetsglädje, leveransförmåga. Tillsammans skapar ni effektiva flöden och samarbeten inom och mellan förvaltningarna såväl som med externa samarbetsparter

Du är starkt drivande och skicklig på att skapa och bibehålla goda relationer, internt såväl som externt, har god strategisk kompetens, affärsmässighet och helhetssyn.

Har du god kännedom om och vana av att navigera i offentlig sektor, kommunal verksamhet och politiskt styrda organisationer är det meriterande.

Vi söker dig med akademisk examen inom samhällsplanering eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

I din roll påverkar du Botkyrkas samhälls- och stadsutveckling för Botkyrkabornas hållbara framtid!


Mer information och ansökan
För eventuella frågor eller för att inleda en dialog; kontakta gärna våra konsulter på Compass, Bo Bengtsson 070-971 35 50 bo.bengtsson@compass.se eller Susanne Bryhn 070-531 34 25 susanne.bryhn@compass.se

Om du vill söka tjänsten, klicka på länken nedan. Vi intervjuar löpande men vill ha din ansökan senast 29/12 2020.