Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 17 500 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 20,6 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. I Sverige erbjuder Sweco ett brett utbud av tjänster inom arkitektur, byggkonstruktion, installation, infrastruktur, vatten & miljö, projektledning, energisystem, IT för samhällsutveckling och industri.

 

Senior VA-strateg

Brinner du för vatten- och hållbarhetsfrågor och känner starkt att du vill bidra till ett mer hållbart samhälle? Har du erfarenhet av att arbeta med strategiska frågor inom VA? Då ska du söka till Swecos växande team av projektledare och spetskompetenser inom VA-management i Stockholm!Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Vi skapar hållbara lösningar för dagvatten, gör riskbedömningar och föreslår åtgärder för bättre skydd av vattendrag och VA-system. Våra uppdrag omfattar bland annat miljöutredningar samt analys och projektering av olika typer av VA-system. Specifikt inom VA-management erbjuder vi tjänster som berör VA-taxa, organisation & samverkan, VA-juridik, ekonomi, hållbarhet och analys av tekniska system.


Din kommande roll
Som senior VA-strateg och konsult på Sweco kommer du främst att arbeta som utredare och projektledare. Storleken och omfattningen på uppdragen varierar och du kommer att ha omväxlande arbetsuppgifter och flera projekt som pågår samtidigt.

Uppdragen som du driver eller medverkar i kan till exempel handla om:
• Organisationsutredningar
• Managementfrågor
• Beslutsstöd inför större investeringar
• Asset Management
• Ekonomistyrning och affärsmodeller
• Ledningsstöd
• Utredningar kopplade till VA-taxan
• Stöd till dina kollegor inom dina expertområden

Rollen är ny och här får du möjligheten att tillsammans med kollegor som är erkänt vassa inom VA-frågor bygga nytt och hitta nya affärsmöjligheter. Du får med din unika kompetens möjligheten att påverka organisationen och lyfta fram de strategiska VA-frågorna. Du får verka i ett företag som väldigt tydligt jobbar med frågor om det hållbara samhället med allt vad det innebär, på Sweco gör man skillnad! Arbetsmiljön präglas av ett modernt synsätt på ledarskap och medarbetarskap med ett öppet klimat, en flexibilitet för individen och en stark gemenskap i en platt organisation med stort individuellt ansvar.


Vem är du
Du har ett stort intresse och engagemang för miljö- och samhällsbyggnadsfrågor och vill omsätta det intresset i en affärsmässig roll. Du har en akademisk examen i exempelvis Samhällsbyggnad, Miljö/hållbarhet eller Industriell ekonomi och har jobbat minst 5 år med strategiska frågor inom VA. Du är duktig på att kommunicera och utbilda inom dina frågor på ett sätt som gör dem förståeliga och intressanta för din publik.

Som person är du positiv, orädd, driven och du tycker om att arbeta i en omväxlande miljö med nya utmaningar. Du är en prestigelös lagspelare som också är van att arbeta självständigt. Det är viktigt att du har lätt för att knyta kontakter, skapa förtroende för din person och kompetens samt är lyhörd och kan sätta dig in i våra kunders behov och utmaningar. Vi uppskattar nyfikenhet, mod att arbeta brett inom VA och viljan att planera hållbara samhällen – känner du igen dig?


Vad kan Sweco erbjuda dig?
Swecos fräscha och moderna Stockholmskontor ligger på Kungsholmen. På Sweco arbetar medarbetarna i team och samverkar över hela Sverige för att hitta bästa kompetens för varje uppdrag. Du kommer att få ett brett nätverk av kollegor över hela landet och möjlighet att utvecklas både personligt och kompetensmässigt inom de områden du är intresserad av.

Sweco prioriterar hållbarhet både inom uppdrag och hos deras konsulter vilket bland annat innebär att Swecos medarbetare ska må bra, ha roligt i uppdragen och ha en god balans mellan arbete och fritid. Det finns gym och motionssal på kontoret och det erbjuds olika träningspass för medarbetare under lunchen. Resande undviker man om möjligt och man satsar mycket på tekniska lösningar för digitala möten. De resor som genomförs ska helst ske med tåg, kollektivtrafik eller cykel. Givetvis är det idag absolut högsta prioritet på att minimera smittspridning och Sweco ger sina anställda full flexibilitet att arbeta på ett sätt som känns tryggt för den anställde och som är i linje med FHM:s rekommendationer.


Tjänsten och ansökan
I denna rekrytering samarbetar Sweco med Compass. Du söker tjänsten via länken där du registrerar dig och bifogar dina dokument. För mer information om tjänsten, kontakta ansvarig konsult Jens Holmberg på jens.holmberg@compass.se eller 070 377 06 20. Vi arbetar löpande med rekryteringen så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.