Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad?

Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Karlstad växer och stadsutvecklingen behöver möta framtidens behov. Stadsbyggnadsförvaltningens cirka 50 medarbetare har hand om detaljplaner, bygglov och stadsmiljöfrågor för att göra den utvecklingen möjlig. Vi är också kommunens lantmäterimyndighet och arbetar med kartor, mätning och GIS– geografiska informationssystem.

Karlstad har blivit utsedd till årets arkitekturkommun 2020. Utmärkelsen årets arkitekturkommun delas ut av Sveriges Arkitekter och HSB Riksförbund till den kommun som bäst lyckas kombinera ett förhållandevis högt bostadsbyggande med goda villkor för att utveckla arkitekturen. Vill du vara med att bibehålla våra fina resultat och samtidigt skapa nya?


 

Stadsbyggnadsdirektör

Vi söker nu en stadsbyggnadsdirektör som leder det fortsatta arbetet med att växa och utvecklas i samma takt som tidigare där vi bibehåller den fina kvalitén och de goda resultaten - där vi mår bra under utvecklingsresan.

Din roll
Vi söker nu en stadsbyggnadsdirektör som leder det fortsatta arbetet med att växa och utvecklas i samma takt som tidigare där vi bibehåller den fina kvalitén och de goda resultaten - där vi mår bra under utvecklingsresan.

Stadsbyggnadsdirektören ansvarar för att arbetet inom förvaltningen genomförs effektivt och med hög kvalité. Utifrån politiska beslut och visioner förväntas du förvalta och vidareutveckla verksamheten samt arbeta övergripande med strategiska frågor i nära samverkan med övriga förvaltningar och bolag i koncernen. Direktören ingår tillsammans med övriga förvaltningsdirektörer och Vd:ar i koncernledningsgruppen på tjänstemannanivå.

Stadsbyggnadsdirektören ska även jobba proaktivt i samverkan och samarbete med andra intressenter såsom kommuner, statliga verksamheter, näringsliv och universitet för att därigenom skapa en hållbar samhällsutveckling. Det är av stor vikt att kunna skapa goda interna och externa relationer.

Stadsbyggnadsdirektören planerar, organiserar och utvecklar verksamheten framåt. Omvärlden ställer allt högre krav på utökad digitalisering av våra verksamheter bland annat genom ändrad lagstiftning inom området men också genom nya krav och önskemål från Karlstadsborna. Förvaltningen strävar efter att erbjuda service i världsklass genom att fortsätta bidra till en bra och hållbar samhällsutveckling samt utveckla medborgardialogen och Karlstadsbornas möjligheter att ha inflytande på stadsutvecklingen. Utveckla förutsättningar och tillvägagångssätt för kommunikation med hjälp av visualiseringsteknik, till exempel AR och VR samt informationspunkter i stadsmiljön.

Vi söker
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och flerårig erfarenhet av att leda chefer på strategisk nivå. Du har ett genuint samhällsintresse, god omvärldsorientering och någon erfarenhet inom samhällsutveckling, stadsbyggnad och samhällsbygge. Du har förståelse för uppdraget, professionen inom förvaltningen och där du genom din erfarenhet behärskar komplexa dialoger och frågeställningar inom området. Du trivs med att vara ansiktet utåt och står för ett modernt ledarskap med förmåga att inspirera och stimulera din omgivning. För att lyckas i rollen har du erhållit mycket god förståelse för att arbeta i en politiskt styrd verksamhet, erfarenhet av att hantera ett uppdrag med offentlig insyn i en transparent verksamhet som ibland kan vara hårt bevakad av media. Ditt ledarskap bygger på att skapa förutsättningar för ett aktivt och engagerat medarbetarskap.

Du är en trygg och handlingskraftig ledare och kan med integritet och professionell hållning prioritera och driva rätt frågor. Du är nyfiken och har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar. Din lyhördhet skapar goda samarbeten, tillitsfulla relationer där du även har mod att agera ledare i svåra situationer. Din kommunikativa förmåga är mycket god och du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du motiveras av att vara i framkant och kryddat med ditt digitala intresse lyckas vi med att ta oss till nästa nivå samt bidra till en hållbar samhällsutveckling. Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet och ledarförmåga.

Visa intresse
I denna rekrytering samarbetar vi med Compass Rekrytering & Utveckling AB. Inled gärna en dialog genom att ringa eller maila Compass konsult Bo Bengtsson, 0709-713 550 bo.bengtsson@compass.se

Du får gärna skicka din intresseanmälan till denna tjänst genom att klicka på länken här intill, med bifogat CV. Sista dag för intresseanmälan är den 28 oktober 2020.
Anställningens omfattning - Tillsvidareanställning, tjänst på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Karlstads kommun tillämpar tidsbegränsade chefsförordnanden med en tillsvidareanställning i grunden.

Övriga kontaktpersoner
Ulf Nyqvist Kommundirektör 070-566 10 54 ulf.nyqvist@karlstad.se
Gunilla Nilsson HR - direktör070–020 84 26 gunilla.nilsson2@karlstad.se

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med intresserade ber vi dig skicka handlingar digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.