Lumito bildades 2010 och är ytterligare en spin-off från den forskargrupp vid avdelningen för atomfysik vid Lunds Lasercentrum som under lång tid har letts av professor Stefan Andersson-Engels (styrelsemedlem). Lumito kan därmed sälla sig till en rad av företag som spirat och växt ur denna forskarmiljö; Gasoptics Sweden AB och SpectraCure AB för att nämna några.

Bolaget grundar sig på många års arbete av forskargruppens världsledande forskning inom området. Efter att i ett tidigt skede gjort ett försök att kommersialisera tekniken genom en affärsmodell baserat på licensiering av teknologin har Bolaget beslutat att ta tekniken till marknaden genom att utveckla egna produkter inom digital patologi.

Tekniken har flera potentiella användningsområden men Lumito har i ett första steg valt att ta fram ett instrument och reagenser för digital patologi.

 

VD

Framtidens vävnadsdiagnostik är redan här!

Lumito är specialiserat inom medicinsk forskning på avbildningstekniker. Teknikerna, som baseras på uppkonverterande nanopartiklar (Up-Converting Nano Particles, ”UCNP”), kan användas till att skapa produkter för avbildning av såväl vävnader i levande organismer (in-vivo) som på vävnadsprov i laboratoriemiljö (in-vitro).

Lumitos unika och patenterade teknologi ger förutsättningar för en väsentligt förbättrad diagnostik av vävnadsprover genom högre kvalitet av analyserna och kortare analystider. Tekniken ger helt nya förutsättningar att söka efter flera sjukdomsindikationer i samma vävnadssnitt – multiplexing. Tekniken erbjuder digital analys och möjliggör automatisering.

Din roll
Nu söker vi en VD som vill vara med och etablera ett bolag i teknikens framkant. Du erbjuds möjligheten att komma in i bolaget i en spännande tid där produkten ska kommersialiseras på en expansiv marknad. Man är nu i fas att prova produkten hos ett antal referenskunder för att sedan lansera under kommande år.
Du leder ett team om totalt ca 10 anställda och konsulter. Ett stort nätverk värderas högt då en del av uppdraget är att finna partners som kan hjälpa till att ta produkten till marknaden.

Vem är du?
Vi söker en affärsinriktad ledare med erfarenhet av organisationsutveckling och budgetansvar som kan leda och driva Lumito framåt. Starkt meriterande är om du har tidigare erfarenhet av lansering av nya produkter och tidigare gjort resan med att bygga upp ett bolag och arbetat med finansiering. Erfarenhet av att bygga distributionskanaler genom partners/återförsäljare och ett upparbetat nätverk bland patologer är meriterande.

Som person är du mål och resultatorienterad. Du kan agera självständigt och sätter tydliga mål. Du stimuleras av ett stort ansvar, utmaningar och att skapa affärsrelationer. Då du i denna roll ska vara med och skapa en ny marknad så krävs det driv och energi. Vidare är du en god kommunikatör som kan förmedla information om produkten till intressenter på ett tydligt sätt.

Lumito sitter i trivsamma lokaler centralt i Lund. Vi ser gärna sökande boende i Öresundsregionen.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Lumito med rekryteringsföretaget Compass. För mer information om tjänsten och företaget är du varmt välkommen att kontakta ansvarig konsult Anders Larsson på 073-203 46 91 anders.larsson@compass.se.
Ansökningar hanteras löpande så ansök gärna så snart som möjligt!