Länsförsäkring Kronoberg är ett kundägt bolag med stark lokal förankring. Personligt och enkelt erbjuder vi privatpersoner och företag attraktiva tjänster med en unik helhet inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Tillsammans med våra kunder, anställda och samarbetspartners skapar vi trygghet och möjligheter i Kronoberg. Vi är ca 120 medarbetare fördelat på kontoren i Växjö, Ljungby och Älmhult.
Läs mer på http://www.lansforsakringar.se

 

Hållbarhetsutvecklare

Vill du arbeta i ett bolag som senaste fem åren blivit branschbäst i Norden på hållbarhet? Drivs du av att omvandla strategiska hållbarhetsmålsättningar till operativa aktiviteter? Då är det här en roll för dig!Ansvarsområden/arbetsuppgifter
Ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet har alltid varit en naturlig del av Länsförsäkring Kronobergs verksamhet. Uppdraget som Hållbarhetsutvecklare handlar övergripande om att bidra till en hållbar utveckling där vi lever, bor och verkar.

Som Hållbarhetsutvecklare följer du upp och samordnar Länsförsäkring Kronobergs hållbarhetsarbete utifrån strategi- och affärsplaner samt skapar en tydlig helhetsbild med tydliga och relevanta hållbarhetsmål. Vidare kommer du att stödja verksamheten i att identifiera och driva hållbarhetsprojekt samt bidra med expertis inom hållbarhetsfrågor.

Rollen medför delaktighet i utvecklingen av bolagets hållbarhetsagenda och att stötta bolagets affärsområden i implementeringen. Du kommer även att arbeta med att etablera externa relationer för att tillsammans med andra öka effekten av hållbarhetsarbetet så att Länsförsäkring Kronoberg når sina hållbarhetsmål.

Du har vidare ett ansvar för att samla in data och säkerställa rapportering av hållbarhetsmålen.

Du rapporterar till Kommunikations- och hållbarhetschefen och arbetar nära ledningsgrupp och beslutsfattare. För att lyckas i rollen krävs ett aktivt samarbete med alla affärsenheter och funktioner inom bolaget, andra bolag inom Länsförsäkringsgruppen och externa samarbetspartner. Du är en viktig länk mellan Länsföräkringsgruppens gemensamma hållbarhetssekreteriat och Länsförsäkring Kronoberg.

Din roll är viktig och synlig, såväl externt som internt inom hela Länsförsäkring Kronoberg.


Vem är du?
Du besitter en bred kompetens inom hållbarhetsområdet, dvs ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet. För att trivas i rollen tror vi att du som person är samhällsintresserad och trivs med att bygga relationer. Du har lätt för att involvera och engagera olika målgrupper på ett inspirerande sätt, mycket tack vare att du är duktig på att uttrycka dig muntligt och i skrift med tydlig och god kommunikativ förmåga samt van att anpassa budskap efter olika mottagare. Vidare har du förmågan att målinriktat leda tvärfunktionella projekt. Då en stor del av rollen är operativ är det viktigt att du tycker om att få saker att hända och se resultatet av strategiska mål och handlingsplaner i praktiken.

Du är nyfiken och ser till hela affären inom bolaget och hur du kan bidra till att utveckla den. Vi ser att du har erfarenhet av projektledning samt kunskap i att implementera hållbarhetsmål i affärsprocesser. Som person är du ansvarstagande, drivande, handlingskraftig, prestigelös samt har en god analytisk höjd.

För att trivas hos Länsförsäkring Kronoberg och lyckas med ditt uppdrag är det viktigt att du delar vår värdegrund. Vår vision är att vi tillsammans skapar trygghet och möjligheter. Vi är ett kundägt bolag och vår verksamhet präglas av att vi är nära, engagerade och handlingskraftiga.

Vi ser gärna att du har relevant akademisk utbildning eller motsvarande.


Ansökan och mer information
I den här rekryteringen samarbetar Länsförsäkring Kronoberg med Compass. Du söker tjänsten via länken och vi hanterar ansökningarna löpande, så ansök gärna så snart som möjligt. För mer information om bolaget och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Compass ansvariga konsulter Hans Jansson på 073-461 36 03 eller Annika Norberg på 070-486 65 93. Facklig representant för Länsförsäkring Kronoberg är Torbjörn Lennartsson 0470-72 00 85.