För att läsa mer om bolaget, gå gärna in på http://www.inera.se

 

VD

I den här rollen medverkar du till att ta fram digitala lösningar för hela samhällssektorn!



Inera utvecklar och levererar digitala tjänster för Sveriges regioner och kommuner och därigenom för Sveriges befolkning. Inera ägs av SKR, regioner och kommuner. Genom att erbjuda kompetens inom digitalisering stödjer Inera ägarnas verksamhetsutveckling. Bolaget koordinerar och utvecklar gemensamma digitala lösningar till nytta för invånare, medarbetare och beslutsfattare.

2018 omsatte Inera 880 mkr och hade ca 330 anställda. Ineras huvudkontor är på Södermalm i Stockholm. VD rapporterar till styrelsen och dess ordförande.

Styrelsen har påbörjat ett förändringsarbete som ny VD kommer att ta vid och ha en viktig roll i. Bolaget kommer att ha en fortsatt central roll i digitaliseringen inom offentlig sektor! Du förväntas ha en nära dialog med ägare och konstruktiv samverkan med olika aktörer inom digitalisering i vårt land.


Vi söker dig som är en generalist med starkt affärsfokus och vana att rapportera till en styrelse. Du är van att samverka och hitta konstruktiva lösningar i en komplex struktur med många intressen och olika aktörer. Du är en uppskattad ledare för en större projektorganisation som ansvarar för digitaliseringsfrågor. Det är viktigt att du har ett samhällsengagemang och förstår offentlig sektor och politiskt styrd verksamhet.

Som person är du känd för att vara drivande, initiativrik, mycket kommunikativ, lyhörd, öppen och samverkansinriktad. Du bidrar aktivt för att utveckla organisation och verksamhet som är i rörelse.

Det här är en mycket viktig roll i en mycket viktig verksamhet för hela vår samhällssektor!


Sök tjänsten
Sök tjänsten via länken nedan, dock senast 25/2. Om du har frågor är du välkommen att kontakta våra konsulter på Compass som hjälper oss med denna rekrytering, Bo Bengtsson bo.bengtsson@compass.se 070-971 35 50 Hans Jansson hans.jansson@compass.se 073-461 36 03