Ellsworth Adhesives Europe levererar lim, specialkemikalier och limutmatningsutrustning. Som distributör är Ellsworth Adhesives produktutbud omfattande och innehåller de främsta tillverkningsmärkena däribland Henkel Loctite, Dow Corning, Dymax och Lord.
Ellsworth Adhesives Europe ägs av Ellsworth-företaget, ett familjeföretag som grundades 1974 i Wisconsin, USA, av Paul och Patsy Ellsworth. Bolaget har vuxit snabbt under de senaste 40 åren genom både organisk tillväxt och förvärv.
I dag har Ellsworth Corporation ett globalt nätverk av distributions- och tillverkningsenheter. I Europa finns filialer i Frankrike, Spanien, Tyskland, Polen, Skandinavien och Storbritannien, där deras huvudkontor ligger. Läs mer https://http://www.ellsworthadhesives.co.uk/home-swedish/

 

Area Sales Engineer

Vill du ta ett internationellt etablerat framgångsrikt bolag till nya nivåer? Ellsworth Adhesives är Europas ledande distributör av lim, specialkemikalier och limutmatningsutrustning. De är inne i en expansiv fas och vill nu förstärka den svenska organisationen inom Försäljning. Som ansvarig säljare för Sverige kommer du in i ett framgångsrikt företag med korta beslutsvägar. Kulturen i bolaget kännetecknas av trygghet, frihet och självständighet.Din roll och uppdraget
Du kommer att arbeta självständigt med att bearbeta den svenska marknaden. Ditt engagemang sträcker sig från att söka upp nya kunder till att utveckla ingångna affärer och affärsrelationer. Det svenska kontoret ligger i Stockholm men du kommer att bearbeta kunder i hela landet.

Huvuduppgiften är att skapa tillväxt för Ellsworth Adhesives på den svenska marknaden. Du ansvarar för att utveckla och implementera försäljningsstrategin för Sverige och utför aktiv bearbetning av marknaden genom att identifiera, utveckla och avsluta affärer.

Kunder finns inom många olika branscher med visst fokus inom traditionell industrisektor. Kunderna har i många fall specifika behov och i dialog med dem utformas unika produkter och lösningar. Du kommer att jobba med varierande kontaktytor hos kund där vissa affärer utvecklas i samarbete med kundens R&D avdelning, medan vissa affärer istället görs med kunden produktionsled/-avdelning.

Förutsättningarna för att lyckas är mycket goda för rätt kandidat med stor möjlighet till att bli framgångsrik. Bolagets förmåga till att hitta lösningar på kundernas behov är stor. Det finns en lång historik och hög kompetens inom organisationen som stöd och därtill en bred portfölj av produkter och lösningar, både egna tillverkade produkter och 3e parts produkter. Globalt är Ellsworth Adhesives en dominerade spelare i branschen med mycket gott rykte.

Du kommer att befinna dig mycket ute hos potentiella och befintliga kunder. Ellsworth Adhesives Sweden har kontor i Norsborg där du har kollegor inom bl a innesälj och kundsupport.
Du rapporterar till European Group Managing Director som sitter i Glasgow.

Vi söker
Som person ser vi att du är mycket självgående med ett stort eget driv. Du har ett utpräglat affärstänk och en vilja att göra affärer samt stor vana av lösningsförsäljning. Du gillar att ta initiativ i nya relationer samt att underhålla och utveckla bolagets upparbetade kontaktnät.

För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du har goda tekniska kunskaper så att du förstår hur Ellsworth Adhesives produkter kan utveckla kundernas affärer samt att du besitter ett starkt driv till sälj och affärsutveckling. Vi ser gärna att du har någon form av teknisk akademisk utbildning inom ett relevant område, ex kemiområdet, samt goda kunskaper i engelska.


Ansökan och mer information
I den här rekryteringen samarbetar Ellsworth Adhesives med Compass. Har du frågor om rollen är du välkommen att kontakta Compass konsulter Hans Jansson 073-461 36 03 eller Annika Norberg 070-486 65 93.
Du söker via länken nedan och eftersom urvalet sker löpande så ser vi gärna att du ansöker så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!