Länsförsäkring Kronoberg är ett kundägt bolag med stark lokal förankring. Personligt och enkelt erbjuder vi privatpersoner och företag attraktiva tjänster med en unik helhet inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Tillsammans med våra kunder, anställda och samarbetspartners skapar vi trygghet och möjligheter i Kronoberg. Vi är ca 110 medarbetare fördelat på kontoren i Växjö, Ljungby och Älmhult.

 

Skadeanalytiker

Vill du jobba i ett företag som sätter både kunden och medarbetaren i centrum? På Länsförsäkring Kronoberg ser vi sambandet mellan nöjda medarbetare och nöjda kunder. Hos oss jobbar man i team där vi både skapar trygghet för våra kunder och utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare. Vi vill överträffa kundernas förväntningar och det gör vi bland annat genom att vi är engagerade och utgår ifrån kundens behov. Det är extra viktigt för oss eftersom våra kunder också är våra ägare.

Vi söker nu en engagerad och analytisk skadeanalytiker till vår Skadeservice. Tjänsten är en tillsvidaretjänst med placering på vårt kontor i Växjö.


Din utmaning
Vi söker en skadeanalytiker som ska fungera som stödfunktion för uppföljning och utveckling av vår skadeservice. Som skadeanalytiker ingår du, tillsammans med skadechef samt tre gruppchefer, i ledningsgruppen för skadeservice. Du rapporterar direkt till skadechefen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att dagligen följa upp och analysera verksamheten genom kontroller av såväl beslutade arbetssätt som legala krav i form av betalningsavstämningar, riktlinjer, policys och arbetsinstruktioner. Du ansvarar för att ta fram periodiska analyser och nyckeltal och tillsammans med gruppcheferna följer du även upp och utvecklar våra arbetsprocesser och ansvarar för måluppföljning av avdelningen samt medarbetare. Du har även ett löpande ansvar för skadeservices skadeekonomi, administration av avtal och information till skadeorganisationen kring förändringar och uppdateringar.


Vem är du?
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi eller juridik och har du erfarenhet av skadereglering, skadeekonomi eller motsvarande ser vi det som meriterande. Du har troligen jobbat i ett antal år i en bred och verksamhetsnära roll där analys och uppföljning varit dominerande inslag.

Du är en driven och självgående person som trivs i en roll med höga krav och breda kontaktytor. Du är analytisk och har förmåga att se orsakssamband och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du kan beskriva svåra och komplexa förhållanden på ett enkelt sätt och har god erfarenhet av presentationsteknik samt av att beskriva arbetsflöden på ett enkelt och överskådligt sätt.

Du är en lagspelare och duktig på att skapa förtroende i det nära samarbetet med övriga medarbetare på skadeservice och med många andra nyckelfunktioner i bolaget.


Vad erbjuder vi dig?
Drivs du av att göra skillnad i en roll som innebär analys, problemlösning, kommunikation och att driva utveckling så är det här en roll för dig. Hos Länsförsäkring Kronoberg får du som ledare stor möjlighet att påverka och göra skillnad i ett kundägt lokalt bolag där laganda, prestigelöshet och framåtanda genomsyrar företagskulturen. Du får möjligheten att vara del av ett lag som med starka värdering som grund skapar värde och nytta för de många lokala kunderna i Kronoberg.


Låter det spännande?
I den här rekryteringen samarbetar Länsförsäkring Kronoberg med Compass. Du söker tjänsten via länken och vi hanterar ansökningarna löpande, så ansök gärna så snart som möjligt. För mer information om bolaget och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Compass ansvariga konsulter Hans Jansson på 073-461 36 03 eller Jens Holmberg på 070-377 06 20. Facklig representant för Länsförsäkring Kronoberg är Niclas Schaarschuch, telefon 0470-72 00 56.