Arvid Nordquist HAB är ett familjeföretag med 280 medarbetare över hela Norden som brinner för att erbjuda de bästa smakupplevelserna och produkterna. Vårt sortiment innehåller starka internationella varumärken som kan erbjuda hög kvalitet i kombination med omsorgsfull produktion och minskad påverkan på människa och miljö. Vi behöver stärka vårt team med en ledare för Business controlling och behöver dig som är engagerad och som vill driva förändring. Vi erbjuder en fartfylld miljö i en företagskultur med sunda värderingar. Läs mer på http://www.arvidnordquist.se

 

Head of controlling

Ansvarsområden/Arbetsuppgifter
Arvid Nordquist gör en ökad satsning inom affärsanalys och verksamhetsutveckling och förstärker organisationen med rollen Head of controlling. I rollen har du ett övergripande ansvar för affärsnära controlling och utveckling av affärssystemet (SAP) i syfte att skapa ökad kvalitet i redovisning och uppföljning. Du leder ett team på 8 personer som består av Business controllers, SAP utvecklare och ansvariga för Masterdata & support. Bland de viktigaste uppgifterna i rollen kan nämnas:

• Driva utvecklingen av affärsanalys och uppföljning
• Implementera arbetssätt som möjliggör proaktiva simuleringar inom hela värdekedjan
• Ansvara för budgetprocessen
• Leda, coacha, utveckla och inspirera teamet
• Proaktivt utveckla samarbetet med övriga organisationen för ökad förståelse och korrekta prioriteringar
• Tillsammans med kollegor strukturera och bygga upp en tydligare beställarfunktion inom IT-utveckling
• Stötta chefer i organisationen vad gäller rapportering och analys

Du rapporterar till CFO och rollen är placerad på vårt huvudkontor i Solna.

Vem är du?
Arvid Nordquist söker dig som är civilekonom eller motsvarande och arbetat i minst 6 år med kvalificerad Business Controlling i en liknande handelsverksamhet och gärna i en internationell miljö. Du har ansvarat för och drivit budget- och prognosprocesser tidigare och haft ett nära samarbete med ansvariga chefer. Du har haft personalansvar för kollegor inom analys och/eller ekonomistyrning och om du har arbetat i en avtalsbunden bransch är detta meriterande. Dina kunskaper inom IT och IT-utveckling är goda och du har erfarenhet av moderna BI-lösningar. Vidare så är du duktig på att kommunicera och du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

För att passa i rollen som Head of controlling hos Arvid Nordquist trivs du i en aktiv och utmanande arbetsmiljö med ständigt förbättringsfokus. Du har en ambitiös inställning till ditt arbete och dina ansvarsområden och kan agera som en positiv kravställare. Du har en naturlig pondus och är trygg i din ståndpunkt i diskussioner med andra beslutsfattare. Du lägger stor energi på att ha hög precision i din analys och kommer lätt till kärnan i ett problem. Du är duktig på att få med dig andra på dina initiativ och tycker om att ta en ledande roll i olika situationer. Du kan växla mellan helikopterperspektiv och detaljfokus samt har god förmåga att prioritera din och andras arbetsinsats för att nå uppsatta mål. Arvid Nordquist söker en ambitiös lagspelare som har ett starkt engagemang i organisationens utveckling och som har en vilja att göra skillnad.

Ansökan
I den här rekryteringen jobbar Arvid Nordquist tillsammans med Compass. Du söker ovan nämnda tjänst via länken och vi hanterar ansökningarna löpande, så ansök gärna så snart som möjligt. För mer information om Arvid Nordquist och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Jens Holmberg på 070 377 06 20 eller Anders Carlsson på 070 766 26 91.