Länsförsäkring Kronoberg är ett kundägt bolag med stark lokal förankring. Personligt och enkelt erbjuder vi privatpersoner och företag attraktiva tjänster med en unik helhet inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Tillsammans med våra kunder, anställda och samarbetspartners skapar vi trygghet och möjligheter i Kronoberg. Vi är ca 120 medarbetare fördelat på kontoren i Växjö, Ljungby och Älmhult. Läs mer på http://www.lansforsakringar.se

 

Affärscontroller Big Data

En unik möjlighet för dig som vill vara med och utveckla affärsmöjligheter genom datadrivna analyser i ett kundägt, uppskattat bolag som har ett av Sveriges starkaste varumärken. Drivs du av affärsutveckling, siffror, analyser och att skapa värde så är det här en roll för dig!


Din roll
Affärscontroller Big Data är en ny strategiskt viktig roll på Länsförsäkring Kronoberg. Den nya rollen ska bidra till värdeskapande tillväxt och att skapa trygghet och möjligheter för bolagets kunder. Datadriven analys och beslutsfattande är ett viktigt område för att bidra till en enklare vardag och en tryggare framtid för kunderna.

Ditt ansvar är att etablera något nytt på Länsförsäkring Kronoberg. Du kommer att proaktivt analysera siffror och data i nära samarbete med bolagets samtliga affärsområden. Ditt arbete ligger sedan till grund för utformning av marknadskommunikation mot valda målgrupper. Datakällor och Business Intelligence-system är redo, nu ligger fokus på att bearbeta informationen och tillsammans med bolagets affärsområden skapa de förutsättningar som behövs för på bästa sätt skapa värde och driva affär för att bli ett nav för trygghet för våra kunder. Med stor kunskap och ett brinnande engagemang kommer du att vara delaktig i utvecklandet av analys- och verksamhetskompetensen för hela bolagets affär.

Det här är en synlig, självständig roll i bolaget som ska bidra till att göra skillnad i kundernas vardag genom att skapa trygghet och möjligheter. Länsförsäkring Kronobergs organisation är platt och beslutsvägarna är korta vilket resulterar att du i ditt arbete kommer nära både ledningsgrupp och styrelse. Affärscontroller Big Data rapporterar till bolagets Ekonomichef.


Vem är du?
Vi söker dig med serviceanda och energi som brinner för att utifrån data skapa affärsmöjligheter och värdeskapande trygghetslösningar för både befintliga och nya kunder. Din trygga och positiva personlighet i kombination av ett starkt driv gör att du bygger relationer och får saker att hända. Din analytiska förmåga, naturliga känsla för affärsetik samt goda kunskaper inom BI gör att du har en bra blick för affären och vad som driver lönsamhet och tillväxt.

Som person är du social och självständig, du gillar att vara i bolag som visar på framåtanda och som sätter kunden i fokus. Det är meriterande att du tidigare har arbetat med försäkringsekonomi och vi ser att du har någon form av relevant universitetsutbildning.


Vad kan Länsförsäkring Kronoberg erbjuda dig?
Hos Länsförsäkring Kronoberg får du stor möjlighet att påverka och göra skillnad i ett bolag där laganda och prestigelöshet genomsyrar företagskulturen.


Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Länsförsäkring Kronoberg med Compass. Du söker tjänsten via länken och vi hanterar ansökningarna löpande, så ansök gärna så snart som möjligt. För mer information om bolaget och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Compass ansvariga konsulter Hans Jansson på 073-461 36 03 eller Annika Norberg på 070-486 65 93. Facklig representant för Länsförsäkring Kronoberg är Torbjörn Lennartsson 0470-72 00 85.