Länsförsäkring Kronoberg är ett kundägt bolag med stark lokal förankring. Personligt och enkelt erbjuder vi privatpersoner och företag attraktiva tjänster med en unik helhet inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Tillsammans med våra kunder, anställda och samarbetspartners skapar vi trygghet och möjligheter i Kronoberg. Vi är ca 120 medarbetare fördelat på kontoren i Växjö, Ljungby och Älmhult. Läs mer på http://www.lansforsakringar.se

 

Kommunikations- och Hållbarhetschef

Vill du arbeta i ett lokalt, kundägt bolag med en tydlig värdegrund, där kundupplevelsen ständigt är i fokus och som har ett av Sveriges mest kända varumärken?

Ansvarsområden/arbetsuppgifter
Ditt övergripande ansvarsområde är att leda och utveckla Länsförsäkring Kronobergs arbete med Kommunikation (intern och extern) och Hållbarhet utifrån bolagets strategi- och affärsplaner. Som representant i företagsledningen är du delaktig i att ta ett helhetsansvar för Länsförsäkring Kronoberg och i alla sammanhang vara en god förebild för bolaget.

Rollen innebär ledarskap för tre medarbetare med kompetens inom kommunikation och hållbarhetsfrågor. För att lyckas i rollen krävs ett aktivt samarbete med alla avdelningar inom bolaget, andra bolag inom Länsförsäkringsgruppen och externa samarbetspartners.

Din uppgift blir vidare att proaktivt stötta affärsområdena och affärsutvecklingsgruppen med affärsdriven, effektiv och relevant kommunikation med syfte att bidra till tillväxt- och utvecklingsagendan för samtliga områden av bolagets affär.

Du kommer även att ansvara för bolagets press- och mediearbete samt ha ett informationsansvar till berörda parter gällande de förändringar i omvärlden som berör bolagets verksamhetsområden. Du ansvarar vidare för kontakter och kommunikation med LFAB, myndigheter och externa samarbetspartners. Rollen innebär också att inom fastställda tidsramar och rapporteringskrav ta fram rapporter och analyser samt rapportera avvikelser. Detta avser både externa och av verksamheten fastställda rapporteringskrav.

Som Kommunikations- och Hållbarhetschef har du en viktig roll i att leda och utveckla en verksamhet som bidrar till ett mer hållbart samhälle och som skapar trygghet i den lokala omgivningen där människor lever och verkar. Ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet har alltid varit en naturlig del av verksamheten och din roll är därför viktig och synbar, såväl externt som internt inom hela Länsförsäkring Kronoberg.

Du förväntas föreslå, bedöma och implementera förbättringar inom ditt ansvarsområde gällande kommunikation och hållbarhet och du har ansvar för intern styrning och kontroll samt för riskhantering inom ditt verksamhetsområde.

Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet av kommunikation och hållbarhetsfrågor. Du är en van ledare som kan situationsanpassa ledarskapet, entusiasmera och skapa god laganda. Du drivs av att se ditt team utvecklas och det lyckas du med genom att bl.a. vara en tydlig ledare som är strukturerad, pedagogisk och tydlig. Du anpassar dig enkelt efter behov och situation och trivs lika bra i ett operativt så väl som strategiskt sammanhang.

Du är duktig på att uttrycka dig muntligt och i skrift med tydlig och god kommunikativ förmåga samt vana att anpassa budskap efter olika mottagare och medier. Du ser till hela affären inom bolaget och hur du kan bidra till att utveckla den. Som person är du ansvarstagande, drivande, handlingskraftig och prestigelös. Erfarenhet från försäkrings- och/eller finansbranschen, eller annan reglerad verksamhet, är inget krav men meriterande.

För att trivas hos oss och lyckas med ditt uppdrag är det viktigt att du delar vår värdegrund. Vår vision är att vi tillsammans skapar trygghet och möjligheter. Vi är ett kundägt bolag och vår verksamhet präglas av att vi är nära, engagerade och handlingskraftiga.
Vi ser gärna att du har akademisk utbildning eller motsvarande.

Vad erbjuder vi dig?
Drivs du av kommunikation, hållbarhetsfrågor och att driva utveckling så är det här en roll för dig. Hos Länsförsäkring Kronoberg får du som ledare stor möjlighet att påverka och göra skillnad i ett kundägt lokalt bolag där laganda, prestigelöshet och framåtanda genomsyrar företagskulturen. Du får möjligheten att vara del av ett lag som med starka värdering som grund skapar värde och nytta för de många lokala kunderna i Kronoberg. Placering är på det centralt belägna kontoret i Växjö. 

Ansökan och mer information
I den här rekryteringen samarbetar Länsförsäkring Kronoberg med Compass. Du söker tjänsten via länken och vi hanterar ansökningarna löpande, så ansök gärna så snart som möjligt. För mer information om bolaget och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Compass ansvariga konsulter Hans Jansson på 073-461 36 03 eller Annika Norberg på 070-486 65 93. Facklig representant för Länsförsäkring Kronoberg är Torbjörn Lennartsson 0470-72 00 85.