If försäkrar det som är värdefullt i livet: människor, djur, hem, bilar och andra saker. If hjälper också företag att försäkra sina verksamheter så att de kan fungera som vanligt om de drabbas av en skada. Tack vare 6 800 kompetenta medarbetare är de 3,6 miljoner kunderna i Norden och Baltikum rätt försäkrade och kan känna sig trygga med att de får den hjälp de behöver – om något skulle hända. Commercial and Industrial Claims reglerar skador åt våra företags- och industrikunder.

 

Ansvarsområden/Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att för våra företagskunder besiktiga, bedöma och reglera entreprenad- och byggnadsskador. Med hjälp av din gedigna erfarenhet gör du bedömningar och beräkningar av skadans omfattning och tar tillsammans med kunden och entreprenören fram underlag för att beräkna skadans storlek. Du styr och upphandlar återställandet av skadan och driver projektet i mål i samarbete med entreprenören och träffar överenskommelse med kunden om ersättningens storlek. Du driver dina egna processer under stor frihet och med stort eget ansvar med målet att din insats ska skapa förtroende och en positiv kundupplevelse. I tjänsten ingår resor i Sverige.

Vem är du
Vi söker dig som har någon form av utbildning inom byggnadsteknik eller motsvarande och troligen har du en bakgrund från bygg- och anläggningsbranschen där du verkat i en chefsbefattning eller som konsult. Du är välbekant med AB 04, ABT 06 och NLM 10 och van vid att driva projekt inom bygg/entreprenad där förhandlingar och upphandling av entreprenörstjänster varit viktiga delar. Erfarenhet från försäkringsbranschen i en liknande roll är meriterande men är inte ett krav.

Du har god analytisk och pedagogisk förmåga, är van att arbeta självständigt och att fatta egna beslut. Vidare trivs du med problemlösning och att varje dag hantera unika situationer. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och har goda kunskaper i engelska. Jobbet kräver stor personlig integritet och vi ser gärna att du trivs i förhandlingssituationer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med en positiv personlighet som sprider energi och som ser det som självklart att agera som en prestigelös lagspelare.

Vad kan If erbjuda dig?
Du erbjuds en spännande, omväxlande och utvecklande roll inom avdelningen Commercial and Industrial Claims som består av 25 personer på 7 orter i Sverige. If är ett mångsidigt bolag som erbjuder ett stort utbud av tjänster och karriärmöjligheter i en internationell miljö. Det stora utbudet av tjänster skapar förutsättningar för varje medarbetare att forma sin egen karriärväg och växa och utvecklas. Tjänsten är placerad i fräscha och ljusa lokaler på huvudkontoret i Bergshamra.

Ansökan
I den här rekryteringen jobbar If tillsammans med Compass. Du söker tjänsten via länken och vi hanterar ansökningarna löpande, så ansök gärna så snart som möjligt. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jens Holmberg på 070-377 06 20.
Välkommen med din ansökan!