Svenskt Vatten är branschorganisationen för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag – VA-organisationerna. Svenskt Vattens vision är att Sverige ska ha friskt dricksvatten, rena sjöar och hav och tillgång till långsiktigt hållbara vattentjänster. I syfte att nå visionen ska branschorganisationen med sin spetskompetens aktivt företräda och vinna gehör för medlemmarnas intressen i nationella och internationella sammanhang samt bidra till medlemmarnas utveckling.

Fakta om kommunernas VA-organisationer:
- Levererar dricksvatten till nästan 9 miljoner kunder
- Tar ett totalt producentansvar och omhändertar restprodukten 2000 miljoner m3 avloppsvatten per år
- Ansvarar för anläggningstillgångar som motsvarar ett nuanskaffningsvärde på drygt 800 miljarder kronor

 

Management- och organisationsstrateg

Brinner du för hållbarhetsfrågor, älskar kranvatten och får ståpäls när ditt arbete skapar konkret nytta för andra?

Rollen som management- och organisationsstrateg
Du rapporterar direkt till VD och har ett nära samspel med densamma. Du har huvudansvar för Svenskt Vattens arbete med managementfrågor där du i nära dialog med medlemmarna utvecklar alternativa finansieringsmodeller, organisationsformer och moderniserade arbetssätt för verksamhetsstyrning. Du bevakar aktivt utvecklingen kring vad som händer i Sverige och internationellt inom organisations-, ekonomistyrnings- och VA-taxeområdet.

I arbetsuppgifterna ingår också att vara talesperson, påverkare och sakkunnig expert gällande management- och organisationsfrågor. Du förväntas driva och delta i politiskt påverkansarbete både lokalt och nationellt. Genom ditt arbete stärker du VA-Sveriges managementkapacitet och därigenom även Svenskt Vattens möjligheter att nå sin vision. Du jobbar aktivt med att bygga partnerskap och nätverk. Vidare bidrar du till kunskapsöverföring och nätverksbyggande i branschen genom att arrangera och delta i seminarier och konferenser som sätter ljus på våra medlemmars utmaningar.

Med din kunskap och ditt engagemang så utgör du kraftkällan i branschens utveckling gällande ledning- och styrningsfrågor och hållbara affärsmodeller.

Vem är du?
Du har omfattande kunskaper om ekonomistyrning, managementfrågor och gärna erfarenhet från ledande positioner. Du brinner för hållbara samhällen och en god förståelse för de kommunala VA-organisationernas situation och det politiska spelet är en förutsättning. Du bör vara en förändringsledare med gedigen erfarenhet av förändringsarbete och av att skapa konkreta resultat. Du bör ha goda kunskaper i engelska samt relevant utbildning på högskolenivå.

Som person är du nyfiken, utåtriktad, strukturerad och med en tydlig vilja att kommunicera. Du bör ha förmåga att starta och utveckla samarbeten med såväl medlemmar som kollegor och externa kontakter. Vi ser framför oss en självgående och omvärldsorienterad person med ett starkt driv, en klurig strategisk förmåga och som gärna bjuder på ett gott skratt.

Tjänsten och ansökan
Det här är ett viktigt jobb där du arbetar för att Sverige ska ha friskt dricksvatten, rena sjöar och hav samt tillgång till långsiktigt hållbara vattentjänster. Vårt trevliga och moderna kontor är beläget vid Alviks Strand i Stockholm. Läs gärna mer om oss på http://www.svensktvatten.se

I denna rekrytering samarbetar Svenskt Vatten med Compass. För mer information om tjänsten, kontakta ansvarig konsult Jens Holmberg på jens.holmberg@compass.se eller 070 377 06 20. Vi arbetar löpande med rekryteringen så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.