Om NCC
NCC är ett av de ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen i Norden med en omsättning på 55 Mdr SEK och ca 17 800 anställda (2017). NCC är verksamt inom hela värdekedjan - utvecklar kommersiella fastigheter, bygger bostäder, kontor, industrilokaler och offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. NCC skapar framtidens miljöer för arbete, boende och kommunikation med ett ansvarsfullt byggande som ger hållbart samspel mellan människa och miljö.

 

Arbetsmiljöchef

Inom NCC kommer säkerheten först och vi satsar hårt på ett proaktivt och systematiskt arbetsmiljöarbete. Våra ledord Pioneering safety hjälper oss i vår vision om att skapa hälsosamma och säkra arbetsplatser utan olyckor. Vi har en kultur som präglas av säkerhet och omtanke där vi anser att agera är att bry sig om.

NCC:s industriverksamhet är uppbyggd kring produktion av stenmaterial och asfalt samt pålning och asfaltbeläggning och är uppdelad i tre divisioner Hercules (pålningsverksamheten), Stenmaterial och Asfalt. De olika delarna hänger ihop och bildar en naturlig förädlingskedja som är väl integrerad med NCC:s bygg- och anläggningsverksamhet. Våra värderingar är ärlighet, respekt tillit och framåtanda. � NCC Industry söker nu en Arbetsmiljöchef för den svenska verksamheten, rollen är placerad i Solna och rapporterar till Health & Safety Manager Nordic.

Huvudsakliga uppgifter
Arbetsmiljöchefen ansvarar för Health & Safety (H & S) frågorna i Sverige och bidrar till NCC:s vision att skapa en arbetsmiljö med noll olyckor. Konkret innebär det att du och ditt team om tre personer (arbetsmiljöingenjörer) som sakkunniga stödjer, följer upp och främjar arbetsmiljöarbetet med målet att skapa säkra och hälsosamma arbetsplatser. Genom att ta en aktiv roll ute i verksamheten och följa upp arbetsmiljöarbetet och undersöka hur verksamheten arbetar med arbetsmiljöprocesser identifierar teamet brister och driver förändringsarbetet. Fokus ligger på att genom ett stöttande ledarskap inom H & S frågorna och genom att synliggöra riskerna påverka beteenden ute på arbetsplatserna som gör att antalet tillbud och olyckor minskar. Vidare så ansvarar avdelningen för att följa upp och analysera arbetsmiljöincidenter samt sammanställa och rapportera både internt och till myndigheten. Rollen innebär resande i främst Sverige.

Frågor som rör säkerhet och en trygg arbetsmiljö har den allra högsta prioriteten inom NCC och du kommer att kunna jobba proaktivt och med nytänkande för att skapa resultat och förändring som stöder visionen om noll olyckor.

Vem är du
Du har en akademisk examen inom arbetsmiljö eller inom ett annat relevant område. Du har en gedigen bakgrund från en liknande roll och erfarenhet av att leda andra. Du har ett starkt intresse för frågor inom H & S och du trivs med att jobba nära verksamheten för att kunna förstå och göra skillnad. Du har goda analytiska färdigheter och ett systematiskt sätt att arbeta och utöva ditt ledarskap. Du är en stark kommunikatör och duktig på att bygga relationer, egenskaper som gör att du kan få saker att hända. Vi tror också att du är van att driva projekt samt erfarenhet av att arbeta nära chefer och ledningsgrupper. Du är duktig på att uttrycka dig på engelska, både skriftligt och muntligt.


Ansökan
I den här rekryteringen jobbar NCC tillsammans med Compass. Du söker tjänsten via länken och vi hanterar ansökningarna löpande, så ansök gärna så snart som möjligt. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jens Holmberg på 070 377 06 20 eller Hans Jansson på 073 461 36 03. Välkommen med din ansökan!