Ära alla dina sidor! Kronans Apotek är en apotekskedja som strävar efter 100 procent nöjda kunder varje dag. Vi jobbar över tre områden Recept, Hälsa och Skönhet och har idag en marknadsandel på ca 20 %, över 320 apotek och 2600 anställda i Sverige. Kronans Apotek är en del av läkemedelskoncernen Oriola med säte i Finland och verksamhet i Sverige och Finland. Koncernen hade ett rörelseresultat på 61,1 Miljoner EUR under 2016. Kronans Apotek arbetar för att våra kunder ska känna sig vackrare på utsidan och friskare på insidan.

Kronans Apotek kan erbjuda dig ett hållbart, meningsfullt, stimulerande och utmanande arbete där hälsa står i fokus. Varje dag kan du hjälpa och följa våra kunder genom livet i olika viktiga ögonblick. Som medarbetare är du grundstenen i vår verksamhet. Oavsett var du befinner dig i din karriär satsas vi på dig som medarbetare. Det är vårt löfte till dig.

 

Chef Egenvård

Vill du vara med och arbeta för en bättre hälsa för 65 000 kunder varje dag?

Vi söker dig som liksom vi värderar öppenhet, ansvarstagande, initiativrikedom, samarbetsvilja och glädje!

Rollen
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utifrån affärsmål leda och utveckla arbetet inom Egenvård. Du är ytterst ansvarig för affärsområdets verksamhet och resultat.

Du kommer att:
• Ansvara och sätta sortimentsstrategier, inklusive pris, space och kampanjstrategier tillsammans med teamet samt organisera och driva leverantörssamarbeten mot satta mål.
• Ansvara för företagets EMV-utveckling och säkerställa att Kronans Apotek ligger i framkant med nya kategorier och produkter.
• Driva space- och prisarbetet samt supply chain för bästa möjlig marginal.
• Medverkar i utvecklandet och kravställandet på de IT-verktyg som funktionen kräver.
Du ansvarar för ett team med ca 10 medarbetare och rapporterar till Sortimentsdirektör.

Vem är du?
Vi ser gärna att du har en gedigen erfarenhet från liknande roller som ställer höga krav på förmågan att bygga och leda en verksamhet mot tuffa och utmanande mål. Akademisk examen inom ekonomi eller annat relevant område samt erfarenhet av att ha arbetat med liknande arbetsuppgifter, till exempel på apotek eller företag som har närbesläktad verksamhet inom egenvårdsområdet ses som meriterande.

Som person ska du vara en proaktiv, initiativrik och självgående individ med förmåga att skapa resultat. Du ska ha förmåga att förstå affären i en verksamhet som har stora utmaningar på en konkurrensutsatt marknad. God kommunikation och relationsskapande förmåga är mycket viktigt för att lyckas driva de strategiska utvecklingsområdena och samtidigt kunna stötta driften i det dagliga operativa arbetet.

Vi ser gärna att du är social, positiv, prestigelös och flexibel med hög leveransförmåga i en affärsdriven miljö. Du besitter en förmåga att självständigt kunna driva både operationella och strategiska frågor som kräver beslut på ledningsnivå.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Apoteket Kronan tillsammans med Compass Human Resources Group. Du söker ovan nämnda tjänst via länken och vi hanterar ansökningarna löpande, så ansök gärna så snart som möjligt. För mer information om bolaget och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter:
Anders Carlsson, 070 766 26 91, anders.carlsson@compass.se
Anders Larsson, 073 203 46 91, anders.larsson@compass.se