Formas är en statlig myndighet som finansierar forskning för en hållbar utveckling av vårt samhälle. Den forskning som stöds ska vara av högsta vetenskapliga kvalitet och av samhällsrelevans för Formas ansvarsområden. Formas har i dag cirka 60 medarbetare vilket kommer att öka under nästa år. Vi sitter i nyrenoverade lokaler på Drottninggatan 89 i Stockholm.

 

Ekonomiansvarig

Dina arbetsuppgifter 
Som ekonomiansvarig på Formas har du en central roll inom Formas ekonomifunktion och arbetar med myndighetens redovisning, ekonomiska styrning och uppföljning. Verksamheten finansieras av anslag både från Miljö- och energidepartementet och från Näringsdepartementet. Nästa år uppgår anslagen till ca 1,6 miljarder kronor. Myndigheten har likaså ett stort antal EU-projekt.

Formas har nyligen fått i uppdrag att inrätta en miljöanalysfunktion och att vara värdmyndighet för ett nytt Klimatpolitiskt råd. Båda dessa funktioner kommer att inrättas den 1 januari 2018 samtidigt som Formas även fått utökade anslag för nuvarande verksamhet.

Som ekonomiansvarig ansvarar du för Formas arbete med löpande redovisning, uppföljningar, utbetalning av forskningsmedel, avstämningar, budget, bokslut och Formas årsredovisning. I rollen ingår även att utveckla ekonomifunktionens rutiner och arbetssätt. Ekonomifunktionen har i dagsläget ytterligare 3 medarbetare som du i din roll arbetsleder. Ekonomifunktionen ingår i förvaltningsenheten och du rapporterar till förvaltningschefen.

Din bakgrund
Formas söker dig som har:
• minst treårig universitets-/högskoleutbildning inom ekonomi
• mångårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete gärna från offentlig verksamhet
• arbetat självständigt inom ekonomistyrning och redovisning
• upprättat årsredovisningar och arbetat med prognostisering av likviditet och resultat
• erfarenhet av större ekonomisystem
• mycket goda kunskaper i Excel

Dessutom är det meriterande om du har:
• erfarenhet av internationell verksamhet så som EU
• erfarenhet av ekonomisystemet Agresso som används vid myndigheten
• erfarenhet av ekonomiarbete kring forskning och utveckling

Egenskaper vi värdesätter
Som person är du ansvarstagande, noggrann, drivande och analytisk. Du är flexibel, van att hantera många ärenden parallellt och kan arbeta både självständigt och i samarbete med andra. Vi söker en utvecklingsorienterad ekonomiansvarig som är nytänkande, är intresserad av att lära känna verksamheterna inom ansvarsområdet och har erfarenhet av att leda och driva förbättringar inom redovisning och ekonomistyrning. Du är mål- och resultatinriktad och uttrycker dig väl i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare med tillträde snarast. Formas tillämpar provanställning.

Formas erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter till alla.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Formas med Compass Human Resources Group. Du söker rollen via länken nedan. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Anders Larsson, Rekryteringskonsult, 073 – 203 4691, anders.larsson@compass.se eller Hans Jansson, Rekryteringskonsult, 073 - 461 3603, hans.jansson@compass.se